Hello ELC

Razveselili su nas rezultati ispita u ljetnom roku 2012.

6. kolovoza 2015.

Krajem ljeta stigli su prvi rezultati, naravno za one najmlađe: Staters, Movers i Flyers. Nikada toliko 100% – svi grbići ispunjeni dešavali su se tek rijetkima, a evo ove godine bilo ih je zbilja puno. Znači da smo radili dobro i puno, vježbali marljivo i dobro se pripremili.

Bilo je naravno i nekoliko slabijih rezultata, kod nekih učenika zaista neočekivanih. No, ispit je ispit, treme uvijek ima, a ponekad je ona presudna. No dobro je navikavati se na taj „pozitivni stres“, jer pred našim malim đacima stoje nebrojeni ispiti; dobro je da se na njih naviknu još kao mali. I na poneki lošiji rezultat, jer iz toga treba naučiti boriti se još jače i raditi još upornije. U svakom slučaju, čestitka svima koji su se upustili u polaganje ispita, sljedeći puta bit će već mnogo lakše!

Neugodno su nas iznenadili rezultati ispita KET i PET. Većina je prošla ispite, ali rezultati nisu bili sjajni, čak niti među onima koji su stvarno dobri i marljivi. Očigledno niti jedan ispit ne smijemo potcijeniti, već se uvijek treba maksimalno pripremiti, prema zahtjevima svakog ispita posebno. To smo vjerojatno ovaj put zaboravili.

Ono što je dobro, to je novi način bodovanja, u kojemu odličan prolaz znači i preskakanje razina, dok slabiji prolaz može donijeti uspješno položenu nižu razinu. Tako su mogli biti zadovoljni svi oni koji prethodnu razinu nisu polagali, a sada je ipak imaju priznatu. Tako neuspješno položen ispit PET može značiti uspješno savladanu razinu A2 (KET).Najsretniji su naravno oni koji su ostvarili „peticu“ ( ocjenu A), jer njome automatski preskaču sljedeću razinu. Tako nam je u prošlom roku posebnu radost priredio Alen Galinović, položivši CPE ispitom za CAE. Nikada nismo sumnjali u Alenovo znanje, ono što će nam nedostajati je njegov prilog našim diskusijama na satovima koje više ne mora pohađati. Želimo mu sreću u daljnjem školovanju!

U ovom roku, tako je uspješan bio Damijan Srša, položivši FCE tako sjajno da mu je odmah priznata razina C1. Bravo Damijane!

FCE nas je proslavio, ovdje smo iznad hrvatskog prosjeka, jer su u ovom roku položili svi! Nekima je certifikate na svečanosti u Zagrebu uručio sam veleposlanik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija g. David Slinn.

A od CAE, David Bijelić postigao je razinu C1, a Alen Šimunic B2. Bili su hrabri i također im čestitamo

 

svecanost

A sada dalje, prema zimskom roku, koji se približava velikom brzinom, no u međuvremenu čeka nas još puno „posebnih dana“ koje ove jeseni slavimo: Halloween, Bonfire night, Thanksgiving…

See you all at the Club,

Helena